Redsted og området omkring Redsted

I en af højene ved Redsted, syd for vejen, bor der mange nisser, siger sagnene. Folk har fortalt, at højen kunne hæve sig. Man har også hørt, at nisserne larmede inde i højen.

Sagn om nisser, der larmer og holder fest i højene, kendes fra hele landet. Nisserne er som oftest fredelige, og når de holder fest, betyder det ikke uheld. Nisserne føler sig gerne knyttet til nabogården.

Nogle gange, når der er fest på gården, kan man høre, at nisserne også holder fest. Når der er stor familiefest, kan nisserne endda forlade højen og larme lige udenfor gården, fordi de også vil være med, lyder fortællingerne.

FORTÆLLINGEN SKREVET AF

Gravhøj

Kulturmødet

Traktormuseet

Morsø Traktormuseum – siden 1979
– nu med mulighed for overnatning i egen autocamper.

Glomstrup Herregård
Glomstrup Herregård

KULTURMØDET ER…

Danmarks midtpunkt, når det kommer til at diskutere kunst og kultur. Kulturmødet finder sted i Nykøbing Mors torsdag til lørdag i uge 34.

SAMTALEN PÅ KULTURMØDET

I løbet af Kulturmødet gennemføres en række samtaler mellem vidende og visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv og politik. Diskussionen sættes i gang på scenen, men deltagerne i salen opfordres til at deltage aktivt undervejs. Debatterne afholdes i Musikværkets store sal.

KULTUR SKAL OGSÅ OPLEVES

Enhver samtale om kunst er gold, hvis den ikke omgives af kunsten selv. Derfor vil der i området rundt om Musikværket – og rundt om i hele byen – foregå en bred kulturfestival. Her kan du møde aktuel kunst inden for film, musik, litteratur, billedkunst, scenekunst m.v. En række kuratorer sikrer, at det kunstneriske niveau bliver højt, og at det nyskabende får plads. Herudover kan du under overskriften “KulturDanmark” opleve institutioner, professionelle og dygtige amatører fra hele landet, der bidrager til festivalens program. Festivalen finder sted i de samme 48 timer som debatterne.

Arrangører
Det er Morsø Kommune og Region Nordjylland, der udgør fundamentet med bidrag fra andre kulturinstitutioner, kulturpersoner, både udøvende og ansatte, kommuner, regioner, Kulturministeriet, fonde og sponsorer. Kulturmødet er fra 2017 blevet en selvejende institution forankret i Nykøbing Mors.

Overnatning:
Har du brug for overnatning, så kontakt venligst Morsø Turistbureau, som hjælper med alt fra hotel, vandrerhjem, camping, private, B&B og mange flere.

For yderligere information se:
www.kulturmoedet.dk
www.facebook.com/kulturmoedet
www.instagram.com/kulturmoedet
www.twitter.com/kulturmoedet (#kmdk)

Arrangører:
Morsø kommune
Region Nordjylland